Besplatna dostava preko 3.000 din

Preporučujemo

Politika kolačića

Šta je kolačić?

Kolačić (Cookie) je informacija poslata vašem računaru/drugom uređaju od veb-stranice koju posetite. Kolačići obično čuvaju vaše postavke za veb-stranicu, kao što su željeni jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu veb-stranicu internet pretraživač šalje nazad kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene vašim već iskazanim potrebama. Kolačići mogu da čuvaju širok spektar informacija uključujući i podatke o ličnosti (kao što je vaše ime ili imejl adresa). Ipak, te informacije mogu biti sačuvane jedino ako vi to omogućite – veb-stranice ne mogu da dobiju pristup informacijama koji im vi niste dali i ne mogu da pristupe drugim datotekama na vašem računaru/drugom uređaju.

Zadate aktivnosti čuvanja i slanja kolačića vama nisu vidljive. Ipak, možete da promenite vaše postavke internet pregledača kako biste mogli sami da birate da li hoćete da zahteve za čuvanje kolačića odobrite ili odbijete, izbrišete sačuvane kolačiće automatski pri zatvaranju internet pregledača i slično.

Privremeni kolačići su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internet pregledač.

Trajni kolačići obično imaju datum isteka u budućnosti i ostaju u vašem pretaživaču dok ne isteknu ili dok ih ručno ne izbrišete.

Kako onemogućiti kolačiće?

Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete da dopustite čuvanje kolačića na vašem računaru/drugom uređaju. Cookie postavke mogu da se kontrolišu i konfigurišu u vašem veb-pregledaču. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite servis veb-pregledača koji koristite.

Kakve kolačiće koristi www.teabooks.rs veb-stranica i zašto?

Neophodni kolačići

Neki kolačići su neophodni kako biste mogli da iskusite neometanu funkcionalnost naše veb-stranice. Bez ovih kolačića, neki delovi naše veb-stranice jednostavno neće raditi onako kako bi trebalo.

Kolačići za izveštaje o radu

Ovi kolačići prikupljaju inforrmacije o tome kako posetioci koriste veb-stranicu, na primer koje stranice najčešće posećuju i da li od veb-stranica dobijaju obaveštenja o grešci. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju posetioca. Sve informacije koje ovi kolačići sakupe su nagomilane i stoga anonimne. Koriste se isključivo za poboljšanje rada veb-stranice.

Kolačići za funkcionalnost

Ovi kolačići omogućavaju veb-stranici da pamti izbore koje pravite (kao na primer vaše korisničko ime, jezik ili region u kojem se nalazite) i pruži unapređene, personalizovane opcije. Ovi kolačići takođe se mogu koristiti za pamćenje izmena koje ste napravili u pogledu veličine teksta, fontova i drugih delova veb-stranice koje možete podesiti.

Preferencijalni kolačići

Ovi kolačići (koji se još nazivaju i funkcionalni kolačići) omogućavaju našoj veb-stranici da „zapamti“ vaša podešavanja, pomažući vam da prilagodite svoje iskustvo na našoj veb-lokaciji. Na taj način vas se možemo „setiti“ kada se vratite na našu stranicu i prilagoditi je vašim prethodnim zahtevima.

Statistički kolačići

Ovi kolačići nam govore o tome kako koristite našu veb-stranicu i pomažu nam da poboljšamo samu veb-stranicu, kao i vaše korisničko iskustvo. Na primer, ovi kolačići broje posetioce naše veb-stranice i vide kako se posetioci kreću naokolo kada ga koriste. To nam pomaže da poboljšamo način na koji naša veb-lokacija funkcioniše, na primer, osiguravajući da korisnici lako pronađu ono što traže.

Marketing kolačići

Ovi kolačići (koji se nazivaju i reklamni kolačići) koriste se za isporučivanje oglašenog sadržaja koji je relevantan za vas i oni se mogu koristiti za praćenje efikasnosti naših reklamnih kampanja na veb-stranici. Ove kolačiće stavljaju na našu veb-lokaciju naši partneri (pružaoci određenih marketinških usluga) i oni mogu upamtiti vašu aktivnost veb-pretraživanja na našoj veb-stranici i te informacije se mogu koristiti za bolje razumevanje vas i vaših potreba, na primer – demografija (odakle dolazite na našu veb-stranicu), starosno doba itd. Samo anonimne informacije se zadržavaju i koriste na ovaj način i samo s ciljem da se vama pruži sadržaj koji je najviše relevantan za vas.

Da li na teabooks.rs ima kolačića treće strane (koje se nalaze na veb-mestu koje gledate)?

Na našoj internet stranici ima nekoliko spoljnih servisa kao što su Google Analytics, Google Tag Manager i Facebook pixel, a koji korisniku skladište limitirane kolačiće. Ovi kolačići nisu postavljeni od naše veb-stranice, ali neki služe za normalno funkcionisanje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju.

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše korisničko iskustvo na našoj veb stranici. Pregledavanjem ove veb stranice prihvatate našu upotrebu kolačića.